SKI Sweden Karate Jönköping

Jönköpings SKI karate klubb är en ideell förening som bildades 1984 av Yoshi Yokawa och Refik Bebinno, som är en lärling till Kancho Kanazawa 10 DAN. Kancho Kanazawa är för närvarande en av världens mest respekterade karatemästare. Kancho Kanazawa är också den enda karateka som någonsin har vunnit den prestigefyllda All Japan Karate Championship tre gånger i rad. Vid ett tillfälle vann finalen med en bruten handled.

Träningen idag leds av utbildade instruktörer med lång erfarenhet och klubben har som ambition att bevara karatens traditionella värderingar. Vi lägger stor vikt på utövarna att träna bra karate och att lära sig självdisciplin samt kontroll på grund av att karateträningen kräver detta för att bli så effektiv som möjligt.
Den stil som tränas i Jönköpings karateklubb kallas Shotokan. Denna stil utvecklades av en mästare, Gichin Funakoshi från Okinawa som introducerade karate i Japan. Vår organisation Shotokan Karate-DO International har mer än två och en halv miljoner medlemmar i världen.
Vi är genom vår organisation (SKIF Sweden) anslutna till European Karate Federation och naturligtvis medlemmar i svenska karateförbundet som är en del av riksidrottsförbundet. Detta innebär ett försäkringsskydd för våra medlemmar m.m.

Chefsinstruktör för SKIF Sweden är Refik Bebinno, 7:e DAN, chairman, trefaldig Europa Champion – och 5:a i VM 2000. Träningen bedrivs fyra dagar i veckan av instruktörer med många års erfarenhet och meriter från DM, SM, NM, EM och VM. Vi är dessutom en av Sveriges mest aktiva karateklubbar.

Om ni undrar över någonting eller kanske vill börja träna hos oss är ni varmt välkomna att besöka oss i vår klubblokal på Kompanigatan 10, Jönköping (A6 – blå entrén). Telefon 0705852880